man werkt op laptop

Computers, Websites en Internet

Een blog schrijven over computers, websites en internet. Ik besef dat dit een heel breed onderwerp is waarover ongelooflijk veel te schrijven valt. Een uitermate boeiend onderwerp ook, waarin de ontwikkelingen wel heel snel gaan.

Wat een paar jaar geleden nog onmogelijk leek, is nu dagelijkse reliteit. Zo had mijn allereerste deskop PC welgeteld 4Mb intern geheugen, terwijl ik nu geniet van 16Gb. Ruim vierduizend keer zoveel! Een nog groter verschil zie je als ik mijn eerste harde schijf van 120 Mb vergelijk de 1Tb schijf die ik nu tot mijn beschikking heb. Ongekend, en dan heb ik nog niet eens de 4Tb genoemd die ik in mijn NAS geplaatst heb.

oude IBM pcHeb ik al verteld, dat mijn allereerste Commodore PC nog geen kleurenscherm had? Een zwart scherm met groene lettertjes. Dat was het. Op mijn werk kregen we die vroege IBM XT PCs zoals je op de afbeelding ziet. Niemand wist wat je er mee kon, of wat je ermee moest doen.

Vergelijkbare ontwikkelingen zien we op het internet. Wie weet nog van die allereerste modums waarmee je over je telefoonlijn kon internetten. Gepiep en gekraak bij het maken van de verbinding, en een scherm dat regel voor regel werd opgebouw. Een beetje website kostte meer dan 30 seconden om te laden, en nu piepen we zelf als het twee seconden duurt.

Internet op een mobiele telefoon. Dat was 10-15 jaar geleden toch ondenkbaar?

En misschien herinner je je die allereerste websites: Bonte kleuren, slechte graphics, bewegende .gif afbeeldingen met zwaaiende mannetjes, en wapperende vlaggetjes. En moet je dan nu eens kijken wat je met een paar muisklikken ter beschikking krijgt, als je Joomla, Drupal of WordPress installeert. Ik geef toe, zelf ben niet heel erg bedreven in web design, maar ik heb wel een uitgesproken smaak.

Ik kan avonden bezig zijn op het internet, met maar éen doel: bijzondere websites vinden. Bijzonder in design, bijzonder in opzet of bijzonder in de geboden functionliteit. Ik hoop je in volgende artikelen deelgenoot te maken van mijn ontdekkingen.

We leven in een tijd met stormachtige ontwikkelingen.

Je begrijpt het al. Ik heb een passie. En die passie is: computers, websites en internet.

Tot gauw!

Jessie

Voor de liefhebbers : Ik vond nog een leuk Youtube filmpje over de IBM XT PC

One thought to “Computers, Websites en Internet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *